Infocell
 

Excelbrevet nr 1 2015

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

EXCELBREVET NR 1 2015


Hej!

Nytt år, nya möjligheter och självklart nya Excelbrev.

2015 är Getens år enligt den kinesiska astrologin. Detta ska innebära ett fredens och harmonins år och vi hoppas att detta påverkar oss och vår omvärld i rätt riktning 2015.

Enligt den Excelianska astrologin är det Pivottabellernas år 2015. I år kommer rekordmånga att lära sig fördelarna med att använda pivottabeller. Jag brukar säga att redan vid en tabell på 20 rader kan en pivottabell vara överlägsen formler...då kan ju de flesta räkna ut att ALLA Excelanvändare kan ha nytta av dem i sitt arbete. Se till att lär dig mer om pivottabeller 2015 - gå någon av våra kurser eller e-Learning så lovar jag dig massa nyttig och användbar kunskap.

Excella lugnt!

/Tobias

Tobias Ljung (Utbildningsansvarig och Excelspecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 08            tel (mobil) 0722 - 15 87 11
tel (växel) 0522 - 50 60 07             tobias@infocell.se

Robert Larsson (IT-pedagog & Officespecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 20            tel (mobil) 0766 - 77 36 77
tel (växel) 0522 - 50 60 07             robert.larsson@infocell.se

Kurser i VBA

VBA-kurs

Även om du är duktig i Excel tar det stopp ibland. Med rätt användning av VBA kan du automatisera och effektivisera ditt arbete. Kanske behöver du formulera egna funktioner, skapa formulär, koppla mot databaser, integrera med andra Office-produkter eller förenkla rapporteringen med makron.

Stockholm 17-18 mar, 18-19 maj

Boka VBA-kursen här

Ny i gänget

Adam Klang, Infocell AB

Vi välkomnar Adam Klang till Infocell. Adam har börjat sin anställning och kommer att arbeta med försäljning och kundvård.

Du når Adam på:

Telefon: 0522-506099

e-post: adam.klang@infocell.se


Nu får du 1 års support!

Vi är stolta över att kunna erbjuda gratis support i ett år på våra schemalagda kurser i Excel och Office. Efter avslutad kurs kan du som kursdeltagare, när som helst, kontakta din kursledare med frågor. Kursledaren svarar gärna på frågor och hjälper till att lösa problem via mail eller telefon. Läs mer.


Uppdatering av årskalendern

Vår populära årskalender i Excelformat finns nu i en uppdaterad version där våra svenska helgdagar är inkluderade och dessutom dynamiska och uppdateras när du ändrar till ett nytt år. Ett STORT tack till bidraget Lars W!

Du laddar ner kalendern här.

Excel för femåringar

Trots tips och surfande hittade jag ingen klockren gratisapp till våra barn när vi skulle köra lite matematik hemma. Kunde inte låta bli att göra en enkel "app" i Excel. Barnen gillade den och jag lyckades lura in dem i Excelvärlden :-)

Filen består av tre flikar med Addition, Subtraktion och Multiplikation. Man väljer enkelt vilket talintervall man vi ha och klickar på knappen "Skapa nya tal" för att generera nya tal. Barnet skriver sedan in svaren i de gula cellerna. Därefter klickar man på "Rätta" för att låta programmet rätta talen.

LADDA NER FILEN HÄR

Excel för barn
 

Börja året med en kurs i Excel. Boka senast 31:e januari och ange kampanjkod "XLbrevet1" så får du 10% rabatt. Rabatten gäller alla schemalagda kurser.

Pivottabeller

bild kurs pivottabeller

Med rätt användning av pivottabeller och diagram tar du din analys och rapportering till en ny nivå. Kursen har fått 4,8 av 5,0 i snittbetyg 2014.

Bästsäljarboken om pivottabeller från Infocell ingår liksom tillgång till 25 h Excel e-Learning i 12 månader.

Stockholm 25 mar, 6 maj
Göteborg 27 feb, 18 mar, 27 maj

Boka här och säkra din plats idag

PowerPivot

bild kurs powerpivot

PowerPivot revolutionerar användningen av Excel. Flytta kraften av Business Intelligence från IT-avdelningen och sätt den direkt i händerna på användarna. Du har aldrig tidigare erbjudits sådana möjligheter.

Stockholm 27 mar, 8 maj
Göteborg 3 feb, 20 mar, 29 maj

Läs mer och boka kursen här

Excelduellen nr 3

Med risk för att upprepa :-): det finns alltid fler än ett sätt att göra saker i Excel. Denna gång ser du oss dribbla mellan olika sätt att klippa ut/kopiera och sedan infoga ett cellområde. Nyttigt för alla Excelanvändare. Med stor säkerhet en och annan nyhet även för dig som är van användare.

(Har du e-Learningen är avsnittet inlagt under kategorin ÖVRIGA TIPS & TRICKS).

Excelduellen nr 3

Så autofyller du alfabetet i Excel

Hej Tobias! Jag behöver ofta använda mig av delar eller hela alfabetet. Jag behöver fylla både vertikalt och horisontellt, men en bokstav i varje cell. Med siffror funkar det lätt, men går det med bokstäver?

Ja det går. Det finns flera vägar att gå. Man kan använda formler, men enklast är nog att skapa en s.k. anpassad lista som man kan använda sig av för att fylla ut bokstäverna i celler både vertikalt och horisontellt i rutnätet.

Har du också Excelfrågor? Skicka din fråga till tobias@infocell.se

Snabba klick i Outlook

De flesta av oss är frekventa användare av Outlook. Vi arbetar kalendern, vi mailar, vi använder kontakter m.m. Ett smart sätt att snabbt komma till de olika områdena i Outlook är använda kortkommando:

Ctrl + 1, 2, 3, 4

 

Googla på EN sida

Alla googlar...mer eller ännu mer. Ett smart sätt att söka på en enskild webbplats är att använda sig av "site". Skriv först ditt sökord följt av "site:" och webbadressen. Se exemplet nedan där vi sökt på "talformat" på www.infocell.se.

 


Företagsinköp

Vad gäller när jag som anställd gör inköp för företagets räkning med egna privatkort respektive företagskort. Hur ska detta redovisas i de olika fallen? Läs mer här.

Ekonomi info Hogia

logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter