Infocell
 

KURSLEDARE

 

Tobias Ljung

 

Utbildning och arbetslivserfarenhet?

- Jag är utbildad civilekonom och har arbetat i en rad olika befattningar inom ekonomiområdet. Bl.a. business controller, marknadscontroller, ekonomichef, redovisningsansvarig, ekonom på revisions- och redovisningsbyrå. Han har även arbetat som beslutsstödsansvarig.

 

Hur länge har du använt Excel?

- Trots att jag bara är 38 år har jag använt Excel så gott som dagligen i över 20 år. Jag hade mina första Excelkurser som kursledare 2004.

 

Vad har hänt med utvecklingen i Excel under denna tid?

kursledare Tobias Ljung
 

- Det har givetvis hänt mycket och varje ny version har haft sina nyheter. Men jag måste trots allt lyfta fram att det som hänt med versionerna Excel 2007 och 2010 är de största versionskliven som gjorts hittills. Helt nytt gränssnitt, nytt filformat, förbättrad komprimering av filstorlek, över en miljon rader, bättre filter- och tabellhantering, ny diagramlayout och villkorsstyrd formatering, miniatyrdiagram, mycket bättre pivottabeller och sist men absolut inte minst PowerPivot. Tror jag fick med det viktigaste. Men alla versioner har ju sina nyheter och det finns många godbitar i 2013 också.

 

Excelspecialitet?

Det får nog bli pivottabeller.

 

Vad gör du när du inte håller kurser i Excel?

Den tid som inte ägnas åt Excelkurser, Excel Premium eller Excelbrevet läggs på konsultuppdrag inom ekonomi/Excel/beslutsstöd. Sedan har jag hus, fru och två barn. Den tid som blir över försöker jag umgås med vänner och hålla mig i form.

 

 

Robert Larsson

 

Utbildning och arbetslivserfarenhet?

- Jag har en fil. kand. i systemvetenskap och ett har alltid haft ett intresse för interaktion mellan människa och dator. Det är kul att se en utveckling och användning hos deltagare som man förmedlat sin kunskap till. Började undervisa i Officepaketet i mitten av 90-talet och har hållit utbildningar sedan dess. Det har inneburit en mängd olika versionsbyten och egen fortbildning under åren för att ligga i framkant kunskapsmässigt.


Program och kompetens?

Mitt fokus ligger på Microsoft Office-program som exempelvis Excel, Word, PowerPoint, Outlook och OneNote. Jag tycker Microsofts Office-svit är suveränt bra i många sammanhang. Dessutom finns det en hel del gemensamma funktioner i programmen som gör det enkelt att samverka och samarbeta.

robert larsson excel

 

Vad gör du när du inte håller kurser i Office-paketet?

Förutom att tillbringa tiden med min familj så är min stora passion det engelska fotbollslaget Aston Villa. Jag missar sällan en match på TV:n eller datorn och åker till Birmingham årligen för att gästa världens finaste arena.

 
Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter