Infocell
 
 
 
 
 
 

KOPIERA UTSKRIFTSFORMAT

 

Har du någon gång behövt kopiera utskiftsformatet/utskriftsinställningarna från en bladflik till en eller flera andra bladflikar?


Hur har du då gjort? Gör du som de flesta andra; går till det andra bladets utskiftsinställningar och ändrar manuellt så att du får samma inställningar som i den andra bladfliken?
Eller gör du en kopia av hela fliken och tar bort innehållet i den (går förstås inte om du redan har innehåll i den fliken du vill kopiera utskriftsinställningarna till).

 

Vill du lära det optimala sättet så fortsätt läs hur du med ett par musklick kopierar utskriftsinställningar till en eller flera andra bladflikar:

 

  1. Markera bladfliken som innehåller de utskriftsinställningar som du vill kopiera till någon annan bladflik.
  2. Håll nere Ctrl-knappen samtidigt som du trycker på den eller de bladflikar som du vill kopiera utskriftsinställningarna till.
  3. Under menyn Sidlayout och menyfliksområdet Utskriftsformat klickar du sedan på dialogruteikonen (den lilla rutan med pilen längst ner till höger i menyfliksområdet) – se bilden nedan.
  4. När du klickat på dialogruteikonen kommer pop-up-menyn för Utskriftsformat upp. Klicka bara OK.
    utskriftsformat

 

That´s it!

 

OBS! Glöm inte att avaktivera de multipla bladflikarna så att du inte fortsätter att göra andra ändringar på fler än ett blad!

 

www.infocell.se

 

kurs pivot

Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter