Infocell
 
 
 
 
 
 

SNABBFYLLNING (EXCEL 2013)

 

Med verktyget snabbfyllning går det enkelt och smidigt att ur en lista (kolumn) ta ut en del av information till en ny kolumn. Om denna information är uppställd med samma mönster i kolumnen så ger Excel direkt ett förslag till att snabbfylla resten av kolumnen. I exemplet nedan vill vi ta ut endast förnamnen från A-kolumnen.

 

snabbfyllning quick fill

 

Skriv första namnet (B1), gå till nästa cell (B2) och börja skriv. Excel ger ett förslag på att snabbfylla hela kolumnen. Acceptera med ENTER. Ett annat sätt att göra samma sak är att använda knappen Snabbfyllning. Då blir tillvägagångsättet att skriva in första cellen, markera helaområdet (inklusive) den första skrivna cellen. Klicka sedan på knappen Snabbfyllning (på menyfliken Data)

 

snabbfyllning quick fill

 

snabbfyllning quick fill

 

Smart snabbfyllning.

Snabbfyllningen kan även hantera olika mönster, det vill säga att förutsättningen inte ser samma ut hela tiden. Då får man först skriva in de olika varianter som finns och sedan använda knappen för snabbfyllning.
I exemplet finns det både enkelt och dubbelt efternamn, skriv in manuellt de två varianterna och markera området. Klicka på knappen Snabbfyllning och listan blir komplett.

 

smart snabbfyllning Excel 2013

 

Kortkommandot för Snabbfyllning är Ctrl + E.

 

www.infocell.se

Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter